Lettergrootte +SitemapPrintZoekContact


Via het hiernaast afgebeelde formulier kunt u inloggen. Als u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord heeft, kunt u die hier aanmaken. Een CareX gebruikersnaam en wachtwoord stelt u in staat afgeschermde pagina's te bekijken en u in te schrijven bij CareX.

Verwarming

Tips om problemen zelf op te lossen.

Hieronder staan een aantal tips om zelf bepaalde technische problemen op te lossen. Het is handig wanneer je deze tips in PDF downloadt en print. Op deze manier heb je de informatie altijd bij de hand!

Geiser uitgevallen

Controleer of de gaskraan open staat. Wanneer de woning een tijdje niet gebruikt is kan het zijn dat het even duurt voordat de gastoevoer naar de geiser weer optimaal is. Probeer de geiser een aantal malen te ontsteken. Lukt het dan nog niet neem dan contact op met CareX.

CV uitgevallen

Voordat je gaat bellen is het misschien verstandig de volgende dingen te controleren.

1.  Controleer of de gaskraan open staat. Zo nee; deze openen en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken. 
2.  Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Zo niet; stekker in het stopcontact steken en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken. 
3.  Controleer of de kamerthermostaat hoog genoeg staat. Zo niet, kamerthermostaat omhoog draaien. 
4.  Controleer de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast. Is deze uitgevallen of uitgeschakeld, dan dit herstellen en het toestel opnieuw    starten (resetten) of ontsteken. 
5.  Controleer of een van de kranen voor warmwater drupt. Zo ja, draai deze kranen goed dicht. Wanneer een kraan drupt zal de C.V. geen warmte afgeven aan de radiatoren. 
6.  Controleer de druk in de C.V: de wijzer van de drukmeter moet tussen de 1,5 en 2,0 atmosfeer staan. Zo niet, dan (indien mogelijk) bijvullen tot de juiste druk (zie gebruikershandleiding bijvullen CV ketel)
7.  Noteer de op het display getoonde storingscode (indien aanwezig). Deze is van belang bij een bezoek van de monteur. Deze code verdwijnt wanneer je stap 8 uitvoert. 
8.  Heeft je toestel een "resetknop", dan kun je het toestel resetten door de knop in te drukken 
9.  Controleer of de waakvlam van je toestel brandt (indien aanwezig). Zo niet, steek de waakvlam dan aan. 
10.Als het toestel nu nog in storing is dan kun je een reparatieverzoek indienen bij CareX.

Verwarming ontluchten, zo gedaan!

Borrelt of tikt het in de verwarming of CV leidingen? Of wordt je verwarming niet goed warm? Dan zit er mogelijk lucht in de CV installatie. Te veel lucht in de CV installatie zorgt voor lawaai en energieverspilling. Je lost dit op door je verwarming te ontluchten. 

Volg de onderstaande 8 stappen

Stap 1 Zet de kamerthermostaat zo laag mogelijk.
Stap 2 Haal de stekker van je CV ketel uit het stopcontact.
Stap 3 Wacht minstens 10 minuten.
Stap 4 Begin bij de radiator op het hoogste punt in je woning, eindig bij de radiator op het laagste punt.
Stap 5 Sluit de kraan van de radiator die je wilt ontluchten.
Stap 6 Houd een doekje onder het ontluchtingsventiel. Draai het ontluchtingsventiel open met een ontluchtingssleutel. Zodra er water ontsnapt, draai je het ventiel weer dicht.
Stap 7 Draai de radiatorkraan weer open. Steek de stekker van de CV ketel weer in het stopcontact.
Stap 8 Controleer de (mano) meter op de CV ketel. Is de waterdruk goed, dan staat de meter in het groene gedeelte (tussen 1,5 en 2 bar). Staat de meter in het rode gedeelte (minder dan 1 bar), vul dan de CV ketel bij. 

CV ketel bijvullen? 

Geven de radiatoren of vloerverwarming onvoldoende warmte af? Waarschijnlijk is de waterdruk van je CV ketel dan te laag. Dit zie je aan de (mano) meter op de CV ketel. Is de waterdruk goed, dan staat de meter in het groene gedeelte. Dit is meestal tussen de 1 en 2 bar. Staat de meter in het rode gedeelte (minder dan 1 bar), vul dan de CV ketel bij. 

Hieronder zie je in 8 stappen hoe je de CV ketel bijvult. Zorg dat je een dweil of teil bij de hand hebt. 

Stap 1
Stap 2 Haal de stekker van de CV ketel uit het stopcontact. 
Stap 3 Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan.
Stap 4 Houd het andere eind van de slang even hoog als de vulkraan. Draai de koudwaterkraan iets open. Sluit de kraan als de slang helemaal is gevuld.
Stap 5 Sluit de slang aan op de vulkraan. Deze zit meestal bij een radiator, in de keuken, badkamer of direct op de ketel.
Stap 6 Draai eerst de waterkraan open. Draai nu de vulkraan open met de vulkraansleutel. Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open.
Stap 7 Sluit de vulkraan zodra de (mano) meter tussen 1,5 en 2 bar staat. Sluit de waterkraan en koppel de slang af. Gebruik een teil of dweil om water uit de slang op te vangen.
Stap 8 Steek de stekker van de CV ketel weer in het stopcontact. Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.