Lettergrootte +SitemapPrintZoekContact


Via het hiernaast afgebeelde formulier kunt u inloggen. Als u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord heeft, kunt u die hier aanmaken. Een CareX gebruikersnaam en wachtwoord stelt u in staat afgeschermde pagina's te bekijken en u in te schrijven bij CareX.

Riool

Tips om problemen zelf op te lossen.

Hieronder vind je een aantal tips om zelf bepaalde technische problemen op te lossen. Het is handig wanneer je deze tips in PDF downloadt en print. Op deze manier heb je de informatie altijd bij de hand!

Rioolverstopping:

Probeer eerst zelf met een simpele plopper het probleem te verhelpen. Eventueel kun je het nog proberen met een zgn. trekveer. Let op: Geen chemische ontstopper gebruiken!

Goed rioolgebruik

Alles wat je door de gootsteen of door de wc spoelt komt in het riool terecht. In de meeste gevallen is het riool daar ook voor bedoeld maar in sommige gevallen juist niet. En dat is dan schadelijker dan je denkt. Vet stolt en doekjes hopen op. Dit leidt tot verstoppingen bij je thuis die vaak alleen door een (duur) ontstoppingsbedrijf kunnen worden verholpen. Ook verderop in het riool kunnen problemen ontstaan zoals vastgelopen pompen en verstopte roosters. Let op: chemische stoffen zoals medicijnen en verf zijn niet of nauwelijks uit het water te verwijderen.

Al dat afvalwater moeten we namelijk weer zuiveren, zodat het veilig kan terugkeren in het oppervlaktewater: onze rivieren, meren, sloten en vijvers. Bij heftige regenval (dat ook met het riool wordt afgevoerd) kan het zelfs gebeuren dat (schadelijk) vervuild water in datzelfde oppervlaktewater terechtkomt. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten.