Lettergrootte +SitemapPrintZoekContact


Via het hiernaast afgebeelde formulier kunt u inloggen. Als u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord heeft, kunt u die hier aanmaken. Een CareX gebruikersnaam en wachtwoord stelt u in staat afgeschermde pagina's te bekijken en u in te schrijven bij CareX.

Gas, water & licht

Tips om problemen zelf op te lossen.

Hieronder staan een aantal tips om zelf bepaalde technische problemen op te lossen. Het is handig wanneer je deze tips in PDF downloadt en print. Op deze manier heb je de tips altijd bij de hand!

Gaslek

Ik ruik gas, help!
Ruik je gas in je woning? Of denk je dat je een gaslek hebt? Doe dan het volgende: 

1. Open ramen en deuren. 
2. Zorg er voor dat er geen ontstekingsbron of vuur in de buurt is. Niet roken! 
3. Gebruik geen elektrische apparaten. Ook geen lichtschakelaars.
4. Sluit direct de (gas) hoofdkraan.

5. Bel CareX.

Lekkage- wateroverlast

Is er een waterleiding gesprongen, sluit dan zo snel mogelijk de watertoevoer af. 
Heb je lekkage door hemelwater? Controleer dan eerst of de dakgoten en- of afvoerpijpen niet verstopt zijn. Grote kans dat de dakgoten vol liggen met bladeren. Door de goten (regelmatig!) te ontdoen van afgewaaid blad stroomt het hemelwater weg door de regenpijp in plaats van door je plafond. Het kan ook zijn dat er een dakpan van zijn plaats ligt.
Kun je het probleem niet zelf oplossen, neem dan contact op met CareX.

Elektra uitgevallen

Er zijn verschillende soorten storingen. Het is daarom in geval van stroomuitval verstandig om te controleren of je de enige bent die storing heeft of dat de storing de hele buurt treft. Wanneer je buren ook geen elektriciteit blijken te hebben dan betreft het een netwerkstoring. Wanneer je de enige bent zonder elektriciteit dan heb je een defect of een storing in je eigen installatie. Het kan zijn dat er een stop is doorgeslagen of dat de aardlekschakelaar is omgeslagen. Dit wordt meestal veroorzaakt door een defect elektrisch apparaat of door het tegelijkertijd gebruiken van teveel elektrische apparaten op 1 groep. Met het vervangen van de stop of terugzetten van de schakelaar los je de storing op. 

Wij adviseren je om de oorzaak van de storing te achterhalen door te onderzoeken welk apparaat de boosdoener is. Je kunt als volgt bepalen welk apparaat de storing veroorzaakt: trek de stekkers van alle apparaten die zijn aangesloten op de doorgeslagen groep uit het stopcontact. Doe nu een voor een de stekkers er weer in. Zodra de zekering springt, heb je de boosdoener gevonden.

Let goed op brandveiligheid. Wij geven je graag een aantal aanbevelingen betreffende de brandveiligheid.